Effektivisera städningen och minska kostnader med golvpolish

Användning av golvpolish gör golv lättstädade och enkla att underhålla. Effektivisera städningen, minska kostnaderna och öka samtidigt förutsättningarna för en bättre arbetsmiljö.

Det är viktigt att redan från början ge golv en bra grund att städa på. Golvpolish lägger sig som ett skydd för att förhindra att det uppstår repor och slitage. Det hindrar också smuts från att samlas i hål och repor.

En bra golvpolish ökar livslängden på golvet – ju mer du skyddar golvet desto mindre slits det. Det blir lättstädat och bidrar därför till en mer ergonomisk städning. Golvet rengörs enkelt med ett ergonomiskt städredskap som en städmopp med skaft eller en skurmaskin.

Om smuts inte samlas i repor eller hål i golvet blir städningen väldigt effektiv. Detta innebär att det går snabbt och enkelt att få golvet rent, vilket frigör tid till städning av andra utrymmen.

Vid val av polish är det viktigt att tänka på vilken verksamhet polishen ska användas i. Till exempelvis en vårdcentral är det lämpligt att polishen är matt. Ska den däremot användas i en butik kan den med fördel vara en glansig polish för att få en fin finish på golvet.

Golvpolish är inte lämpligt att använda på alla golv. Det ska inte användas på stengolv, stengodsplattor eller oförseglade trägolv.

Fördelar med golvpolish

  • Förlänger livslängden på golvet
  • Gör golvet lättstädat
  • Bidrar till ett effektivare och mer ergonomiskt sätt att städa
  • Skyddar golvet från smuts, repor och slitage
  • Ger en fin glans eller en fin matt yta som höjer helhetsintrycket

Så använder du golvpolish

Innan en behandling med golvpolish påbörjas är det viktigt att golvet är helt rent och fritt från gammal polish och produktrester. Detta brukar kallas för att nollställa ett golv. För att nollställa ett golv används polishbort tillsammans med en skurmaskin och en brun rondell. Vid rengöring av golvet är det viktigt att följa de rekommendationer som finns till den golvtyp som ska rengöras. I vår artikel om golvvård finns enkla instruktioner för olika golv. Det går också bra att fråga golvtillverkaren.

När rengöring och borttagning av gammal polish är utförd är det dags att lägga på polishen. Applicera två till tre tunna lager med en polishmopp och låt varje lager torka i minst 30 minuter innan nästa lager appliceras.

För större områden är rekommendationen att arbeta i sektioner för att få ett så bra resultat som möjligt. Om det uppstår små repor går det enkelt att ta bort dessa genom att använda sig av spraymetoden eller en highspeed-maskin med röd rondell.