certifierad ehandel
Du har inga produkter i varukorgen.

Golvvård – tips för ett rent och välvårdat golv

Wood floor polishing, buffing, scrubbing & cleaning services Melbourne.

Ett välvårdat och fint golv höjer upplevelsen i ett rum. Ju tidigare man utför en bra golvvård desto mindre underhållsarbete blir det under tidens gång. Därför har vi tagit fram lite grundläggande tips för att lyckas.

  • Använd alltid produkter som är avsedda för golvtypen.
  • Kontrollera alltid vad golvtillverkarens rekommendationer av periodiskt underhåll och dagligt underhåll säger.
  • Se till att använda ren utrustning och att dosera rätt, t.ex kan för mycket kemikalier skada golvet.
  • Kontrollera vilken behandling som rekommenderas för det valda golvet.
  • Undvik att behandla golvet när det är väldigt kallt eller varmt i lokalen. Det får inte vara för fuktig eller torr luft. Behandlingen kan i vissa fall lossna från golvet.
  • Golvpolish ska torka mellan strykningarna, lägg hellre 2 till fler tunna lager än ett tjockt lager.
  • När man använder vax lägger man först ett lager i koncentrat. Det är viktigt att underhålla med vax i den dagliga rengöringen.

 

Skicket på golvet bestämmer vilket resultat som uppnås när löpande städning sker. Är golvytan i bra skick, jämn och fin, så blir städresultatet bra och ytan ren. Är golvytan obehandlad eller sliten och kanske full av små fina repor så kommer städresultatet att bli lidande. Smutsen samlas kvar istället för att tas bort under städningen.

 

Det är viktigt att utföra rätt underhåll till rätt golv.

 

Trägolv är ofta väldigt känsliga och främst känsliga för vatten eftersom att för mycket vatten kan skada golvet. Man ska helst använda sig av gulsåpa och lite vatten.

 

Plastgolv är inte speciellt känsliga för vatten. Här använder man sig gärna av fuktmoppning och torrmoppning alternativt en kombiskurmaskin.

 

Stengolv som marmor, betong, kalksten och klinkers behöver underhållas regelbundet. Det gör man genom polering. Beroende på hur trafikerad ytan är kan det skilja sig i hur ofta man behöver underhålla golvet.

 

Linoleumgolv kan behöva förbättras med vax. Här använder man sig i första hand av rengöringsmetoder som torrmoppning och fuktmoppning alternativt en kombiskurmaskin.

 

 

Klicka här för att komma till vår golvvårdskampanj!

 

Bildkälla:https://www.ceebeecleaning.com.au/services/wood-floor-maintenance

Produktkategorier