Kommunerna som tar nästa steg inom automatiserad städning

Kristianstads och Halmstads kommun satsar på framtidens innovativa robotteknik när det kommer till lokalvård

Sånnaskolan i Kristianstad kommun hade ett behov av större lokaler men ingen möjlighet att anställa fler lokalvårdare. De behövde ytterligare en idrottshall förutom de två de redan har – det är stora och krävande ytor att städa.

Tack vare LionsBots robotskurmaskin, LeoScrub, har den befintliga lokalvårdaren tid att städa ytorna själv. Roboten har blivit den nya kollegan som tar hand om den monotona och mindre ergonomiska städningen. Själv kan lokalvårdaren fokusera på de svåråtkomliga utrymmena som behöver en mänsklig hand – totalt sett blir det en höjd kvalitet på hela städningen.

Robotstädning blir en självklarhet

I Halmstads kommun ligger Kattegattsgymnasiet. En nybyggd gymnasieskola som andas både nytänkande och innovation. Skolan är stor med långa korridorer, vilket gör den till ett utmärkt objekt för automatiserad städning. Roboten tar sig enkelt igenom smala utrymmen och navigerar sig på egen hand till nästa städyta.

Efter en demonstration av LeoScrub ser de automatiserad städning som en självklarhet framöver. ”Det som fångade vårt intresse för LeoScrub var att det är en modern robotskurmaskin som har de funktioner vi behöver. Vi är väldigt nöjda med demonstrationen och fick ett mycket professionellt intryck av alla på Nordic Cleanware.”, säger Mehzabeen Kamruddin, verksamhetschef Halmstad Kommun.

LeoScrub passar in i många kommuners höga miljöambitioner. ”Robotens teknik gör att det ofta räcker att städa med vanligt kranvatten. Dessutom använder den upp till 70% mindre vatten jämfört med andra städrobotar. Det är fantastiskt ur miljösynpunkt.” säger Gustav Schille, teknisk säljare på Nordic Cleanware.

Gemensamt för de två kommunerna är att de fastnade för LeoScrub på grund av dess unika prestanda och tilltalande utseende. Vinsten av InterClean Amsterdam Innovation Award 2020 bevisar att LeoScrub är framtidens städrobot och att intresset ökar för innovativ och automatiserad städteknik.

Om LeoScrub

LeoScrub är en prisbelönt robotskurmaskin som vann Amsterdam Innovation Award 2020 i samtliga kategorier. Roboten är världsledande när det kommer till användarvänlighet och har en drifttid på upp till fem timmar. Med en avverkningsgrad på 1200m²/h effektiviserar LeoScrub städningen.

Pris från 12 600kr/mån vid funktionshyra på 36 månader.

Läs mer om LeoScrub >>

Vill du veta mer om automatiserad städning?

För att läsa mer om LionsBot och varför automatiserad städning kan hjälpa dig, följ denna länk. Alternativt kontakta oss via formuläret nedan så hjälper vi dig!

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt!

Författare: Gustav Schille – Sales Manager 
LinkedIn 
Gustav är försäljningsansvarig för affärsområdet automatiserad städning på Nordic Cleanware AB. Bolaget har flera års erfarenhet av att implementera automatiserad städning hos sina kunder och har en egen service- och supportorganisation.

Nu lanserar vi vårt egna varumärke!
Klear rengöringsprodukter

Vi utvecklar vårt produktsortiment med vårt eget varumärke, klear. Kvalitetsprodukter som uppfyller de högsta miljökraven och till marknadens bästa pris! I Läs mer

Städmaskinshuset byter namn!
Nordic Cleanware logotype

Efter över 30 år i branschen så är det nu dags att ta nästa steg i vår utveckling. Sedan år Läs mer

Besök oss på Cleanmässan i Jönköping!

Som södra Sveriges största oberoende aktör inom försäljning av städrelaterade produkter kommer vi under mässan presentera unika och spännande produktnyheter som ni Läs mer

Vi stödjer Barncancerfonden i jul

Istället för julklappar kommer vi i år att stödja Barncancerfonden! Med detta önskar vi alla våra kunder God Jul & Läs mer

Vi är nu ISO-certifierade!

Vi har nu genomfört ISO-certifiering enligt standarden för kvalitet 9001:2015 och miljö 14001:2015! Detta innebär att vi på ett systematiskt sätt arbetar Läs mer

Vi bygger Sveriges största lagerbutik för städprodukter!
Nordic Cleanware fasad

Under juli månad tar vi nästa steg i utvecklingen och flyttar till nya lokaler på Stenyxegatan 25 i Malmö! För Läs mer